Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
Kategóriák / Termékek

Elektromos autó töltőállomás

Elektromos autó töltőállomás

Már készleten az új e-autós töltőállomás, igen kedvező áron, 1-3x32A töltési lehetőséggel.

A TRACON elektromos autó töltőállomása (TECS301) egy olyan egy- vagy háromfázisú töltő berendezés, mely segítségével az elektromos járművek akkumulátorainak széles palettája univerzálisan tölthető. Az egység IP44-es védettségi fokozattal rendelkezik, így kül- és beltérre egyaránt felszerelhető és használható, telepítése állandó bekötésű, helyhez kötött. A töltőkábelt a járműre rádugva a töltőcsatlakozó elektromosan reteszelés alá kerül, ez a retesz csak akkor old, ha a kábelt a járműről lecsatlakoztatjuk.

A töltőállomásba telepített eszközök funkciói:
- A fogyasztásmérő műszer segítségével a járművek töltésére fordított összes energiamennyiség követhető nyomon. Egyfázisú használat esetén a műszer előlapján a nem használt két fázis visszajelző LED-je világít, ez a működésben nem jelent problémát.
- A fogyasztásmérő mellett egy „A” típusú áram-védőkapcsoló található, melynek névleges árama 40 A, hibaárama 30 mA; ennek feladata az áramütés elleni védelem.
- Az installációs kontaktor a töltőáramkörnek az üzembiztos nagy teljesítményű be- és kikapcsolásáért felelős.
- A 2 A-es kismegszakító megvédi a kontrollert és a kontaktort az áramkör hibája miatt kialakuló túláramtól.
- A vezérlő egység feladata a rajta beállított töltőáram korlátozása a töltő csatlakozó irányába, valamint a jelenlegi szabványok által előírt 6 mA DC szivárgó áram érzékelése és annak meghaladása esetén az áramkör automatikus lekapcsolása.
A töltő nem rendelkezik beépített kismegszakítóval, így azt telepítéskor a szakembernek külön szükséges telepítenie a mindenkori szabványoknak megfelelően!


TUDTA-E...  hogy 2021 végére már több, mint 40 ezer elektromos gépjármű közlekedett a magyar utakon és ez a szám a járműgyártást világszerte akadályozó alapanyaghiány ellenére is töretlenül növekszik. Emellett egyre jobban szaporodnak az elektromos autótöltők az új építésű ingatlanok környezetében, sőt 2022. január 1-től már a 7/2006. (V.24.) TNM rendelet kötelezi a tulajdonosokat a töltők kiépítésére, mely alapján kötelező a villanyautó-töltők telepítése és a későbbi töltőtelepítés előkészítése minden új építésű és felújított (!!!) tíznél több parkolóhellyel rendelkező épületben.
Ezen felül 2025. január elsejétől a több, mint húsz parkolóhellyel rendelkező nem lakáscélú épületek esetében is legalább egy elektromos töltőpontot kell kiépíteni. (forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0600007.tnm)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Új termék